Distanspedagogiks stödmaterial

Göteborgsregionen

februari 2, 2022

Distanspedagogik.se har senaste åren, med start vårterminen 2020, haft i uppdrag att stötta lärare i omställning till fjärr- och distansundervisning. Vi har haft fokus att hjälpa till i alla delar, att komma i gång, att genomföra, utvärdera, och utveckla. Under åren har vi mött många lärare och andra personer inom skolverksamheten som delat med sig av utmaningar, erfarenheter och nya kunskaper.

Distanspedagogik.se kommer att finnas kvar och vara tillgänglig men vi har också paketerat artiklar, våra och era erfarenheter och satt ihop ett stödmaterial. Stödmaterialet finns att tillgå här på distanpedagogik.se och kan även laddas ner och skrivas ut.

Att göra det tillsammns

 

Stödmaterialet har ett beredskapsfokus och har en del frågeställningar som ska diskuteras och beslutas om i arbetslag eller hela kollegiet. Av erfarenhet vet vi att tydlighet och struktur är viktigt för alla elevers lärande och det hoppas vi materialet kan stötta med. Vid annorlunda och plötsliga situationer behöver vi ta hjälpa av varandra, dela med oss, stötta och peppa. Ta med er goda erfarenheter och bygg er beredskap och fortsätt utveckla er digitala undervisning. Ni har många erfarenheter med er framåt.

 

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
stödmaterial-distanspedagogik.pdf Pdf, 294.8 kB. 294.8 kB 2022-02-02 13.09

Mer att ta del av

Lyssna gärna på våra vår podcast Distanspedagogikpodden och håll utkik efter nya avsnitt av Göteborgsregionen utbildningspodd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ni finner avsnitten på distanspedagogik.se och där poddar finns.

I avsnittet Stödmaterialet går samtalar vi om stödmaterial och hur det kan användas.


Tips:

Under Göteborgsregionens läromedelsmässa i maj kommer projektledare för distanspedagogik.se finnas på plats och presentera stödmaterialet och samtala om tiden som varit och erfarenheter vi har med oss.

Malin Viberg

Projektledare på Göteborgsregionen inom skolutveckling