Utblick: "Att programmera med workshops"

Göteborgsregionen

juni 9, 2020

Vill du lära dig mer om programmering och hur du kan arbeta med detta tillsammans med dina elever? Under höstterminen 2020 erbjuder nu RISE kostnadsfria workshops för lärare, som även kan genomföras på distans!

Utifrån Skolverkets material "Att programmera" erbjuder nu RISE en serie workshops för att ge handledningen och stöd för deltagare när de arbetar igenom skolverkets webbkurs.

Workshopserien på fyra träffar vänder sig främst till matematik- och tekniklärare i årskurserna 4-9 som vill komma igång med programmering i sin undervisning, men även lärare som undervisar i andra ämnen och stadier är välkomna.

Serien är indelad i tre fristående spår; Scratch; Micro:bit och Python och när du har genomgått kursen kommer du ha stärkt dina didaktiska kunskaper och lärt dig grunderna i programmering.

Mer information och hur ni anmäler finns här: https://www.ri.se/sv/utbildning/att-programmera-med-workshops Länk till annan webbplats.

Information om Skolverkets webbkurs "Att programmera" hittar du här: https://www.skolverket.se/skolutveckling/kurser-och-utbildningar/om-programmering---webbkurs Länk till annan webbplats.

 

Henrik Krantz

Arbetar som projektledare på Göteborgsregionen med fokus på digitalisering, medie- och informationskunnighet och skolutveckling.