Digital undervisning!

Göteborgsregionen

juli 18, 2022

Efter år av fjärr- och distansundervisning inom skolan har utvecklingen av skolans digitalisering utvecklats i en ökad takt.

I Skolverkets uppföljning av den nationella digitaliserings strategin för skolväsendet lyfts digital undervisning och digitala läromedel fram i ett av de viktigaste resultaten. Hur skolväsendet framöver kommer arbeta med digital undervisning vet vi inte men skolans digitalisering kan utvecklas och förbättras. De bra erfarenheterna behöver vi ta med oss för att fortsätta utveckla kvalitén och för att se nya möjligheter.

Distanspedagogik fortsätter

Distanspedagogik.se tar sikte på att fortsätta stötta skolor och personal med att utveckla och förbättra digital undervisning utifrån den erfarenhet som vi fått tillsammans under åren som varit.

Vi samlar hjälp och inspiration utifrån artiklar, intervjuer och undersökningar som gjorts för att fortsätta vara ett stöd för att komma i gång med, genomföra och följa upp digital undervisning oavsett om den sker i klassrummet, på distans eller båda och.

Håll utkik efter nya artiklar och lyssna gärna på våra poddavsnitt där vi samtalar om erfarenheter av digital undervisning under pandemin.

Vill du läsa om Skolverkets uppföljning av digitaliseringsstrategin så hittar du den här.

https://www.skolverket.se/publikationsserier/rapporter/2022/skolverkets-uppfoljning-av-digitaliseringsstrategin-2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Malin Viberg

Projektledare på Göteborgsregionen inom skolutveckling