Oroas du kring vad ditt barn gör på nätet?

Göteborgsregionen

december 21, 2020

Gymnasieskolor håller stängda tillsammans med vissa högstadieskolor och eleverna arbetar digitalt på distans. Även fritiden är begränsad och även där spenderas mycket tid framför dator och skärmar, med eller utan sällskap.

Oroas du över vad som sker på nätet? Här kommer lite tips från Statens Medieråd!

Under Statens Medieråds kampanj "No hate speech movement", på uppdrag av regeringen, är syftet att höja kunskapen om rasism och liknande former av fientlighet på internet bland barn och unga.


Material för både barn, unga, lärare och vårdnadshavare


På sidan finns en mängd material att ta del, vare sig du vill veta mer om ämnet, få material att jobba med i klassrummet eller få konkreta råd hur man kan göra insatser mot näthat.

För vårdnadshavare som oroas över vad som sker på nätet och söker mer kunskap finns här information både kring hur man kan prata med sitt barn kring detta samt information om vad saker och begrepp faktiskt betyder.

Digitala medier på Föräldriska


Under begreppet "Föräldriska" finns strategier och guider för vårdnavshavare som vill lära sig mer om ungas digtala vardag.

Hitta dessa här: Digitala medier på föräldriska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

No hate speech movement hittar du här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du djupdyka i hur vi i Sverie använder Internet så finns nu "Svenskarna och Internet 2020" ute. Här hittar du den! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Henrik Krantz

Arbetar som projektledare på Göteborgsregionen med fokus på digitalisering, medie- och informationskunnighet och skolutveckling.